But the fact is still the same

I ett tidigare inlägg skrev jag om min resa till Skåne för en eller två somrar sedan. Jag fångade en bild på min systerson vid bryggan och jag måste nog säga att det är en av mina favoritbilder, den berättar så himla mycket.
För att göra det mer spännande valde jag också att göra den i svartvitt, det blev dock en helt annan historia i bilden, men helt fel blev det inte :)




Tagen med en Nikon D40


Like we're always this free

Sista söndagen innan jullovet nu. Sista "hata dagen-innan-skolan-dagen" känslan för i år, ska bli himla skönt att bli av med den! Även fast det bara varar för några veckor :( Man får helt enkelt lova sig själv att försöka ta nya tag nästa år.

Jag valde Fotografisk Bild A som individuellt till tvåan förra året. Jag har hela tiden fotograferat själv och inte gjort något direkt spektakel om fotografin, men när jag såg att kursen fanns att välja tog nyfikenheten över. Himla nöjd är jag med mitt indval!

Hursom, här är två bilder från en övning, vilka jag blev nöjda med! Båda tagna med min Nikon D7000 :)

Hösten är vacker!




One of the loves of my life

Imorgon ska jag till min kära syster som bor utanför Kungsbacka, det var ett tag sedan jag såg henne och det ska bli himla mysigt att komma till henne och hennes familj!

Hon har numera häst också - Morganstoet Lady (Hagas Young Lady). Hon bor granne med en liten gård där de hade ett litet Morgansruteri. Jag var sommaren 2008 redan hos min syster och red två russ på en annan gård, lite som ett privat ridläger kan man säga :)

Sommaren 2009 var jag likaså hos min syster. Hon letade medryttarhäst, och knackade dörr hos detta Morganstuteri (vilket vi inte ens visste var ett stuteri, än mindre ett Morganstuteri). Det visade sig att de behövde hjälp med två av sina fem hästar. Två Morganston, det ena på 6 år och det andra på 9.

Första dagen vi provred fick jag rida Lady och min syster red Caroline (Hagas Caroline Ingalls). Det var himla mysiga hästar! Andra dagen bytte vi. Puh, det var som uppklistrat på väggen redan när jag först satt upp på Caroline. Jag föll som en handske som blir tappad. Likaså hände för min syster, och det visade sig att vi hade hittat våra partners i hästlivet.

Jag red henne några gånger under det kommande året, men till sommaren visade det sig att vi inte kunde rida dem. Varför kommer jag ärligt talat inte ihåg, jag tror jag blev så ledsen att jag försökte tränga undan alla anledningar och omöjligheter.
  


Caroline och jag sommaren 2009. Helt klart bästa sommaren i mitt liv.. Saknar mitt hjärta!


Senare var hon till salu, och jag ville såklart köpa henne. Fick desvärre inte kontakt med ägaren om det, men ett halvår senare blev min syster erbjuden att ha sin Lady på foder. Självklart tackade hon ja. Så hursomhelst, imorgon ska jag hjälpa henne och rida Lady. Mysigt! :)


Gosiga Lady!


Snow all over the place

Under natten har det tydligen snöat, för när jag vaknade i morse bemöttes jag av ett konstigt ljus som spred sig i huset. Snön lyser upp ganska bra när det är mörkt på mornarna ;)

Min kära far hämtade upp mig i stallet idag. Jag blev medtvingad hem till pappa och hans fru. Onödigt tyckte jag, men inte lika onödigt när jag fick komma in och ta emot lite bakelser hon hade bakat under förmiddagen. Hon lagar "vanlig" mat, men när det kommer till bakningen håller hon sig till sitt hemlands specialiteter. Inte mig emot, engelsk bakkultur är himla fantastisk!

Hon hade lagt upp det så himla fint, så kameran var ett måste i det läget. Nikon D7000 använde jag :)


Den engelska bakelsen, vad den nu hette.. God var den i vilket fall!


You go a long way, getting your way

Gomorron!
Uppe med tuppen är jag och allt, eftersom att söndag är en ledig dag blir det till att åka till stallet tidigt. Här har vi den fina prinsen:



Denna lilla söta maxade c-ponnyn har jag på halvfoder, vars namn är Shariff och är en New Forest-vallack. Har varit medryttare på honom ett år innan jag fick honom på halvfoder. Det är ingen stenlång period men fler år ska det allt bli :)

Vi tränar tillsammans och ska sedan ut på lite clear-rounder så småningom. Mitt intresse är inte alls att tävla seriöst, men träning är alltid nyttigt och kul! 

Han är en riktigt tuff ponny som vet vad han vill, men samtidigt gömmer det sig en liten mes i honom när det gäller att vara ensam och att få vatten på sig. Han tycker inte det är särskilt kul att vara utan hästkompisar, spola benen är hur läskigt som helst och pälsglans är nästan detsamma som med benspolandet. Haha, snutteponny!

Han har under någraveckors tid blivit behandlad av en osteopat, för vissa stela muskler i kroppen. I fredags var sista dagen osteopaten behövdes och det är med andra ord dags att sätta igång med ordentliga hoppträningar. Härligt! Idag ska jag dock endast jogga honom i trav och låta honom sträcka ut och bli varm och mjuk. Kravlöst pass med andra ord :)

Ha det gött idag!


Jag och "Riffen"


If you end up alone



"Did my love for you just blind me from what I was doing wrong?"

Kärleksproblem hit, kärleksproblem dit. Vi alla har dem och har ni det inte kommer ni att få, haha.

Bilden tog jag för säkert två år sedan. Jag reflekterade inte så mycket över den då, men nu slog det mig att blomman verkligen ser ut som just kärlek. Den är vacker, blommande - men vattendropparna avslöjar att den har sina brister. De vattendropparna må vara de första, men med tiden kommer den säkerligen dränkas..

The Capital H.I.M


Tagen med en Nikon D40

I april någon gång, var jag och min gamla klass iväg till Stockholm på studiebesök! Det var en upplevelse som hette duga må jag lova. I vilket fall för mig och några till, som lite abrupt kände för att fånga Fredrik Reinfeldts uppmärksamhet för att få ta ett kort med honom. Det gick, bannemig! Bilden kom med i lokaltidningen till och med och vi var ett gäng stolta, och glada, Hulebäckare som gav sig iväg hemåt efter tre dagar i huvudstaden. Bilden kommer komma upp! Men tja, tre dagar i Stockholm var alldeles lagom för en Göteborgare, för det var otroligt skönt att rulla in på centralen här hemma igen den sena kvällen. Jag tror det till och med var en sen fredagkväll, så helgen kom där precis.
Det var egentligen inte om Stockholm jag hade tänkt skriva dock. Utan mer om Kungsträdgården i city. Dessa fantastiska träd som blommar så himla vackert där runt april, de är extremt tacksamma att fotografera och man kan få himla häftiga resultat. Det är så himla härligt med våren, den där lilla ny-sommaren som dyker upp efter allt grått!

These days are all the same

Gomorron!
Till skillnad från igårkväll, blir idag ingen hemmasittardag/kväll. I alla fall inte eftermiddag, resten av dagen får man ta som den kommer :)
Innan jag gör iordning mig för att ta bussen mot staden, slänger jag upp en bild jag tog i Skåne förrförra året. Jag och min ena halvsyster åkte ner till vår tredje halvsyster, som bor i Skanör, för att hälsa på. Samtidigt var det släktträff inbokad vid Ringsjön, vilket var himla trevligt att möta deras kusiner och lära känna deras släkt. Goa människor!


Bilden tagen med en Nikon D40

I och med att det ingen snö kommit i år (vilket jag är himla glad för!) så har jag inga nya, mysiga vinterbilder att visa upp. Bättre är det att drömma sig bort i tankarna på sommar ;)

Only a face in the crowd...

...kan man förklara denna bloggen som. Jag som driver den heter Nathalie Gramadies, och är en glad och utåtriktad tjej på 17 år, som har sin stuga placerad utanför Göteborg :) För att dra lite kort fakta om mig, kan man säga att mina två största intressen är hästar och fotografi. Jag är hobbyfotograf sedan några år tillbaka, driver en egen hemsida där jag lägger upp lite bilder. Mer lär ni få reda på senare!
Just nu är det lite rörigt här, men jag håller på att fixa iordning bloggen! Ha överseende med detta :)
Bloggen kommer med andra ord handla om mycket fotografi, men även något hästigt inlägg dyker upp lite då och då skulle jag kunna tro. Inte lätt att utesluta en stor del av sig om man säger så ;)
Bjuder på lite bilder ni kan kika på sålänge!



Tagen med en Nikon D40


Tagen med en Nikon D7000


Tagen med en Nikon D40

Hemsidan heter förresten www.ngfoto.n.nu
Kika in vettja ;)

/Nathalie


RSS 2.0