Make the best of what you have

Jag har inte bloggat på några dagar - jag har varken haft tid eller lust. Ni vet själva, det är mycket som går genom en tonårings huvud och ibland måste man ta sig tid att smälta lite. Inte lätt här i världen!

Som omväxlings skull tänkte jag visa vad jag har hittat på under dessa dagar, vilket betyder att jag slänger upp ett bar bilder på mig!







I lördags blev jag fotograferad av min goa vän! Hon är superduktig på fotografi och är den enda i min vänkrets som förutom mig har talang för att ta kort. Som fotograf vet man ju exakt hur man vill ha sina foton - jag uppskattar såklart när vänner tar kort på en, men för att ta fram det där speciella i bilden krävs en känsla för det man håller på med. Jag har många gånger önskat att jag kunde hoppa ur mitt eget skinn och ta kort på mig själv vid sådana lägen, men det går ju inte såklart.

Hur som helst blev det en lång dag för Riffen, först dressyrade vi lite basic i padocken, mest för bildernas skull. Efter det gick vi in i ridhuset och körde lite hoppning, han gick som en klocka och hade verkligen framåtbjudning! Kompisen min passade på att filma. Satte upp två hinder som i en båge snett igenom vilket var jättebra att öva smidigheten på. Han har ju några år på nacken nu den lille skrutten, men när han var uppvärmd och med på noterna även mentalt lyssnade han kvickt på hjälperna. Duktiga lille skrutt! Efter det race:ade vi lite på en äng för att ta lite mysiga bilder. Har förresten faktiskt varit nere i en motivationssvacka här i vinter angående pollen, men tack vare det passet återfann jag motivationen!

I söndags blev det ett liknande pass, dock med mer fokus på dressyren. Framåtbjudningen var till och med ännu bättre än dagen innan, vilket jag utnyttjade till max och jobbade igenom honom. RIKTIGT duktig kände jag att han var samt tyckte jag själv jag var, summan av det blev alltså en kanonträning :)



I joinade jag samma kompis hem efter skolan för lite mys med henne och hennes hundar. Här är en söt bild hon tog på mig och hennes hund Dina (har publicerat två bilder på denna hund tidigare i bloggen). kameran hängde självklart med, vilket man inte ångrar när man ser hur vackert det var vid Landvettersjön på kvällen!

Det var ungefär det jag hade att bjuda på ikväll. Imorgon börjar jag väldigt sent och slutar tidigt, go dag med andra ord! Sovmorgonen ska jag verkligen utnyttja, hehe.


On the other side

Slänger upp en bild jag fotograferade i somras, detta är min systers katt Gustav :)



Du hittar mig för övrigt också på Instagram, Reccana är namnet!


I remember everything

Jag fick alldeless nyss reda på att jag börjar 12:10 imorgon, det förtjänar en glad bild på en glad mig!


Hide behind what's fake

Här är två motljusbilder från i förrgår. Det är ju vinter ute, men tycker ni bilderna ser särskilt vintriga ut i ljuset? ;)




In the middle of the spotlights

Hej på er!

Min förkyldning ger sig inte, den blev sämre inatt så idag fiick det bli att stanna hemma från skolan.

Jag hittade här om dagen en bild jag totalt glömt av, men som jag tycker är himla fin. Porträtt på min kompis elithund Dina!




Fire away

Lite mer från dagens fotografering!




Something in the snow

Jag tvingade ut mig själv idag för att fotografera lite när solen framme. Snön kom slutligen till Göteborg, tyvärr. Är det något jag hatar mest är det verkligen snö! Att fotografera i snön gillar jag heller inte - det är kallt, det blir oftast blött om man är ute för länge och naturen har inte så mycket att bjuda på när det gäller i fotograderingsväg.

Men som sagt, jag lät min fantasi flöda lite, så dagens bildfångst kommer upp i delar under dagen och kvällen. Här är de första!



Bilden ovan är naturlig och ren, kontrasterna är inte så höga så att parfymflaskorna bättre smälter in i omgivningen :)
Bilden under har jag redigerat mer för att främst framhäva färger och kontraster mellan flaskorna och halsbandet. Båda bilder är tagna med Nikon D7000!



We broke up, you came back

Jag kom nyss hem från jobbet, jag jobbar lite extra på en Ica-butik som ligger 10 minuter ifrån mig. Redigt praktiskt att kunna åka tio minuter innan man börjar!

I vilket fall, detta mötte mig när jag kom hem:



Såsom det bemött varenda annan person i Västra Götaland. Detta är verkligen inte okej... Jag trodde vi blivit kvitt snön för denna vintern? Icke då, skrattar bäst som skrattar sist viskar den.


We're breathing the same air

Hästspecial med en bildbomb på några utav mina favoriter jag tagit på dessa vackra djur. Är i grunden hästfotograf var det tänkt, men det gick ju sådär med det då jag fotograferar både mindre husdjur och otroligt mycket natur.

Här är i vilket fall häst-specialen, del ett gissar jag på då jag har otroluigt många jag gillar!











Fler bilder finns att hitta på www.ngfoto.n.nu :)

Don't mess with me

Haha, ungar kan vara gott sura ibland. Eller ledsna. Kan faktiskt inte avgöra om min lille släkting här nedanför var sur eller ledsen när kortet togs...



You're the apple of my eye



Samma sorts äpple...



...två olika årstider.

Mysigt när man har två äppleträd på trädgården, gå och plocka alldeles egna goda äpplen. Utöver det har vi ett körsbärsträd samt ett päronträd (och andra bärbuskar haha..). Jag har min driftiga mormor att tacka för en underbar barndom i vår fantastiska trädgård. Den har varit offer ett antal tusen gånger må jag tro för min kamera!

Take a closer look



Hade tyvärr ingen flugsmälla i närheten när jag rotade fram denna bilden, har ni?

When there is no way out



Jag slår vad om att det är fler som känt sig som denna bild: Ensam, det är grått, trassligt, suddigt och världen är allmänt krokig.

Got ya, right?

Before the snow could melt away



Bilden är tagen i Skåne. Jag redigerade den i Photoshop lite och fick till en lite dåsig, gammaldags effekt. Nästan som att titta på ett gammalt fotografi. Mysigt! Någon som är intresserad av lite Photoshop-tips förresten? Har några lätta, grundläggande på lager!

Förövrigt är jag hemma idag, nerbäddad i sängen med förkyldning. Skönt, men samtidigt otroligt trist. Skolan är dock inget som lockar mig, den är så seg. Längtar istället tills arbetslivet börjar och man själv kan forma sin vardag!

There goes another one

Alltid när jag fotograferar djur eller människor upplever jag att de första 20-50 bilderna oftast blir halvdana. Tråkigt då man redan från början vet exekt hur man vill ha bilderna. Efter de ca 20-50 brukar oftast resten bli kanonbra! Rätt så mystiskt detdär. Kan man då se fotografi som en sport? Jag menar, det krävs ju uppvärmning likaså här som i andra sporter för att prestera bra? ;)

Skämt åtsido, här nedan har jag exempel på vad jag menar.



Detta är en bild jag tog denna sommaren eller också var det sommaren innan det, har faktiskt ingen direkt koll!
Vad tiden går fort :( Men tillbaka till ämnet, bilden är tagen i början utav fotograferingen och man kan se klart och tydligt att den är misslyckad. Färgerna är tråkiga, ekipaget tittar bort och det ser allmänt vardagligt ut. 



Denna, till skillnad från den första, är tagen i slutet av en fotografering och jag är fortfarande helnöjd med den. Jag tror den är tagen för kanske 3-4 år sedan på en amatörutställning Bollebygds Ridklubb arrangerade. Färgerna sprakar precis så som jag vill ha dem, man verkligen ser att det är en varm sommardag. Hästen är uppmärksam och tittar direkt in i kameran. Vackert porträtt!

Upplever ni som fotograferar det också så, att det krävs en viss uppvärmning innan bilderna blir som man vill ha de? 

Tiny steps telling you something



När jag fotograferar naruren tittar jag mest vad som ser fint ut och vad som gör en bra bild. Ett tränat öga ser helt enkelt var i naturen det gör sig en bra bild. Därefter klickar man, och vips så har du den färdiga bilden förhoppningsvis så som du önskar den.

Jag brukar alltså se den färdiga bilden innan jag klickar den. Därefter, när jag studerar det färdiga resultatet brukar oftast fantasin flöda på. Med detta menar jag att jag tycker att de flesta naturbilder jag tar har en historia den berättar.

Som exempel tog jag denna bild jag fotade en sen kväll i somras. Ögat mitt såg bilden, kameran klickade den och här är det färdiga resultatet. Tittar jag dock närmre på den, men en gnutta fantasi, berättar den något.

Jag syftar på stenarna. Ur min synvinkel symboliserar de små stenarna olika steg man tar, för att slutligen nå till den stora stenen vilket är ens mål. Det är en taktik vi dagligen använder oss av för att leva - små steg och/eller etapper som leder till något stort.

Det aldrig förrän efteråt jag ser historier i mina bilder, men när jag väl hittar dem blir bilden något extra. Denna "metod" eller hur man bäst kan förklara den, ger en bra känsla och jag känner att jag har åstakommit så mycket mer än bara ett fotografi. Cool känsla är det!

Så ett hett tips: Ta din favoritbild du tagit av naturen och försök se om denna berättar något. Det kan både vara personligt eller också bara allmänt, allt är tillåtet :)

Say it like I want it


Vi är inte de enda som har hemligheter... ;)


Floating boat



Hösten 2010 var jag ute på en liten fotopromenad i det vackra vädret. Bland annat gick jag över en bro över en å, och fångade den här bilden.

Den är alltså tagen ovanifrån och lövet på bilden flyter på vattenytan. Otroligt klart vatten i ån då man ser hela botten!

Detta här är, liksom förra inlägget, också en ovanlig syn för ögat. Kanske inte just att det flyter ett löv på vattnet, men vinkeln samt sakerna på botten. Stillbilden gör att man i lugn och ro kan titta igenom bilden, vilket gör att man upptäcker fler och fler linjer och mönster av olika slag. Lite småhästigt, sådär!

It's burning



Himlen och solen har en förmåga att skapa häftiga kontraster, speciellt i skymningen. Tänk er samma bild fast i vanligt dagsljus: Grönt träd, blå himmel och vita moln. Hur tråkig som helst!

Här är det istället solen som gör allt, skapar spännande färger över himlen. Allt vi inte är vana att se blir automatiskt spännande. Helt plötsligt blev bilden klart mycket häftigare än om jag skulle tagit den mitt på dagen kl 12.

Passar på att slänga in en bild i liknande färgskala som likaså har åstakommit spännande färger!


There's a moment to be taken



Man skulle kunna tro att denna bild är fotograferad med Macro. Det är den inte!

Denna bild tog jag med D40:an då kameran var hyffsat ny och jag var hyffsat ny i systemkameravärlden. Jag hade inte hunnit samla på mig massor av objektiv utan körde med det lilla 18-55 mm:ers som följde med kameran.

Det bevisar alltså hur duktig kameran är. Ett öga för motiv + bra kamera = bra bilder, trots att man inte hållit på länge! Självförtroendeboost för de som tror sig inte kunna få till bilder på det sätt de vill ha dem. Det går alldeles utmärkt!

"En kamera är inget utan en fotograf, men en fotograf är inget utan sin kamera"


Everybody fakes it, and everybody hurts sometimes


Rubrik och bild går hand i hand här...


Let the sun in

Motljus är, som tidigare sagt, det jag älskar allra mest att fotografera i. Bilderna få en helt annan värme, mystik, känsla och så vidare. Då det blir för jobbigt att titta på ett objekt med blotta ögat i motljus, blir motljusbilder mycket spännande då en stillbild kan man kolla hur länge man själv vill på.

Jag samlade några motljusbilder jag gillar allra mest. Ska jag vara ärlig är det nog ingen av mina motljusbilder jag inte blivit nöjd med och det bästa med motljus är att man kan leka med styrkan på ljuset. Härligt med en sådan pålitlik taktik!








Outside the box


Uddevalla station, Nikon D40

Det här inlägget har egentligen ingenting med fotografin att göra. Bilden är en halvkass bild tagen hastigt som lustigt strax innan avgång hemåt, någon sommardag 2011. Hade ingen speciell utrustning med mig så jag fick ta en snabb, tråkig, oplanerad bild. En dag ska jag ta en bättre!

Men för att komma till saken: Jag åkte tåg fram och tillbaka till Uddevalla idag och ni som bor i Göteborgsområdet/Västkusten känner säkerligen igen dessa tåg. Jag älskar att åka dessa tåg.

En dag var jag till och med så modig och frågade om jag fick testa att sitta där framme i "styrhytten" innan avång. Det var inga problem, det fick jag så gärna sade de två tjänstgörande på tåget. Vilken upplevelse!

Där jag bor finns en tågstation, vilket betyder att det ibland kör förbi dessa Reginatåg som de heter. Jag ska allt ta mig i kragen och dra mig antingen ner till min egen station eller någon annan fräckare station att fotografera dessa tåg på.

Haha, jag hör hur sjukt det låter! Men som rubriken säger: Outside the box. Livet utanför fotografin (Som i slutändan ändå blir fotografi då jag nyss sade att jag skulle ta kort på dem, haha... Variation av motiv har jag hört ska vara bra)!


The green summer line

En liten mindre bildbomb bjuder jag nu på, dessa är bilder jag tog i somras. Sommaren är perfekt att för låta kameran gå lös, då det finns ett sådant stort utbud av objekt att fotografera.

Den starka solen kan dock ställa till det i många bilder, men på andra kan det bli ett superbra resultat. En positiv sak är att färgerna blir klara och skarpa vid starkt solljus.

Alla bilder nedanför är tagna med en min Nikon D40 :)












Sprakande färger var det här ja!


It was like a disease

Jag rotade igenom lite gamla bilder igår, på ett minneskort jag helt glömde av att jag hade. Spännade att kika på må jag säga...

Kameran var nog inte mer än ett år tror jag, den lilla D40:an. Vad jag var kär! Jag var kär i kameran, i våren som då var och i resultaten jag fick med den.

Den dåvarande grannen hade ett litet plommanträd som blommade fint på våren. Det blev ett sådant vackert resultat tyckte jag då, att jag numera tycker det är något litet extra med att just fota vita blommor av alla dess slag.

Jag kommer riktigt ihåg hur nöjd jag var efter att ha fotat dessa! Inte helt pjåkiga ändå... Eller? ;)








I should've known better


Bild tagen med en Canon EOS 500D, jag på bilden.

(...eller om det nu var en 500D, har för mig det. Inte hemma på det där med Canon!)

Jag har nu äntligen förstått, tagit åt mig och blivit inspirerad av en god vän att tänka rätt. I alla fall komma en bit på vägen att tänka rätt.

"Jag är fri och lycklig" intelar jag mig dagligen. Jag har skrivit det på notis-lappar på datorerna, telefonen och så vidare och funderar på att skriva det på handen, haha. Allt för att faktiskt tänka framåt, må bättre och KOMMA ÖVER saker. Känslomässiga saker har jag svårt att komma över, är rätt så konservativ av mig så hittar jag något som jag gillar släpper jag det helst inte. Tyvärr gäller det stora delar över det förflutna, nostalgisk som jag är. Ingen bra kombination det där för att kunna släppa saker.

Jag tänker alltså intala mig själv just den meningen. Min goa vän sade till mig att "intalar man sig det tillräckligt länge tror hjärnan på det och du blir automatiskt lyckligare och känner dig mer fri". Värt ett försök, inte sant? Antingen händer inget eller så händer något. Jag har med andra ord inget att förlora :)

Från det ena till det andra så åker jag till Uddevalla en kort sväng imorgon. Det jag skrev ovan har dock koppling till Uddevallabesöket, inget att förneka. Det är alltså med den inställningen jag ska åka dit: Jag är fri och lycklig.

Så tänk på det läsare. Känner ni att något verkligen inte går att fixa tillrätta så som du vill ha det. Intala dig att det går/hur du ska må/vad du ska göra etc. Jag tyckte det först lät som en otroligt jobbig idé från början, vilket blev anledningen till att jag inte ens försökte. Jag har nu intalat mig i två dagar. Tro det eller ej: Det hjälper redan. Det är inte så dumt som det faktiskt låter...


We're staring at it

Jag har haft (jul)lov. Verkligen lov. Och det har varit så himla skönt så det finns inte. I farten blev det även paus från datorn, vilket var extremt gott. Men nu har skolan dragit igång igen, tyvärr. Sista terminen i tvåan på gymnasiet är det nu som gäller. Det är nu vardagen rullar på, vilket automatiskt resulterar att Nathalie sitter mer vid datorn och har mer tid för bilder och bloggande ;)


Tagen med en Nikon D40

Jag hoppas ni har haft ett lika gött lov som jag. Att ni tagit vara på tiden och umgåtts mycket med era vänner, för det har verkligen jag utnyttjat. Passar på att slänga in i texten att jag har utan tvekan världens bästa vänner! Under jul och nyår var det bara härligt folk kring mig och vad bra man mådde under jullovet :) Alltså: Hiss till lov och vänner (och min syster med familj nere i Kungsbacka faktiskt som numera är en stor del i mitt liv)!

Bilden ovan är tagen förra våran faktiskt, fastän den ger ett höstigt uttryck. Motljus är något av det bästa jag vet att fotografera i, så jag kommer ihåg hur jag sprang ut i vild fart för att fotografera i förra årets första vårsol. Härligt var det!

Idag är det likaså sol, men klantigt nog har jag slarvat bort min batteriladdare till den nya kameran. Inget fotande idag alltså :( Surt nog är det andra batterier i D7000:an än i D40:an, jag som har 2 batterier till lilla kameran blev måttligt glad när jag öppnade nya kameran och såg detta... Inget att göra åt, bara spara pengar och köpa reservbatteri tilld en stora också!

Ta hand om er och njut av den här soliga dagen, med eller utan kamera ;)


RSS 2.0